Prof. Teisberg ziet grote verbeteringen in Nederlandse gezondheidszorg door VBHC

Prof. Elizabeth Teisberg, auteur van het boek ‘Redefining Health Care’ en expert op het gebied van Value-Based Health Care (VBHC) implementatie, komt naar Nederland. Samen met 25 beslissers uit de Nederlandse gezondheidszorg wordt aan de hand van de VBHC-werkagenda het optimale klimaat gecreëerd voor VBHC, zodat VBHC initiatieven zich verder en sneller kunnen ontplooien en betere uitkomsten voor patiënten centraal komen te staan.

Onder leiding van prof. Michael Porter stelden de 25 beslissers in 2017 de eerste ‘Value Agenda’ van Nederland op. Zes actiepunten op het gebied van leiderschap en cultuur, integratie van zorg, universele maatstaven, gebundelde betalingen, keuzevrijheid voor de patiënt en complexe zorg staan centraal. Deze acties zijn noodzakelijk om het optimale klimaat te creëren voor zorginitiatieven waarbij de patiënt daadwerkelijk centraal staat. Initiatiefnemer prof. dr. Fred van Eenennaam: “Verschillende Nederlandse ziekenhuizen en zorgorganisaties werken aan veelbelovende VBHC-initiatieven. Het is van belang dat deze initiatieven onder optimale omstandigheden worden geïmplementeerd, zodat ze succesvol kunnen zijn. We praten in deze sessie met dé 25 beslissers die samen bepalen welke stappen daarvoor nodig zijn. Ieder jaar komen we verder, geholpen door internationale experts.” In de werksessie van afgelopen jaar is onder leiding van experts dr. Bohmer en prof. Cripps gefocust op cultuur en leiderschap in VBHC als meest urgente onderwerp.

Dit jaar wordt in de werksessie met prof. Teisberg gefocust op de identificatie van uitdagingen en acties om de implementatie van VBHC in Nederland verder te stimuleren. ‘Op basis van verschillende punten in de Value Agenda kunnen organisaties waardevolle stappen zetten. De agenda biedt een kompas om waardegedreven zorg mogelijk te maken.’ , aldus Prof Teisberg, PhD.

Prof. Elizabeth Teisberg is executive Director van the Value Institute for Health and Care, waarbij ze continu bezig is met het ontwikkelen van manieren om waardegedreven zorg mogelijk te maken. Haar instituut ontwikkelt tools en strategieën om VBHC in de praktijk te implementeren. Teisberg zal deze tools in combinatie met haar expertise inbrengen tijdens de werksessie. Daarnaast is Teisberg professor aan de Dell Medical School at The University of Texas en werkt ze samen met The Harvard Business School. Teisberg heeft hier, in samenwerking met prof. Porter, PhD, verschillende educatieve programma’s opgezet waarin het concept VBHC centraal staat.

‘De expertise en ervaring van prof. Teisberg op het gebied van VBHC implementatie wereldwijd is erg waardevol. De uitdaging is om VBHC implementatie in Nederland nog meer te stimuleren. Op deze manier blijft Nederland leidend in VBHC implementatie.’, aldus prof. dr. Fred van Eenennaam, founding partner van The Decision Group.

De werksessie is een gezamenlijk initiatief van The Decision Group, Amgen en Medtronic. Allen hebben expertise, ervaring en kennis op het gebied van VBHC. De werksessie is een exclusief evenement voor genodigden. Voor meer informatie over vorige edities en het huidige event: http://www.thedecisiongroup.nl/value-agenda-nl

Share